Ja, så kan det gå. Storbritannien har tagit emot så många muslimer som inte ställer sig bakom det brittiska rättssystemet att rättssäkerheten i landet är hotat.

Den engelske ärkebiskopen Rowan Williams (SvD idag) har i ett uppmärksammat uttalande uppmärksammat oss på detta faktum. Det kontroversiella i hans uttalande är att han som lösning förespråkar att sharialagstiftning ska införas för muslimer, dvs att England ska införa olika lagar för olika medborgare.

Som tur är så möter han kraftigt motstånd, förutom från vissa muslimska grupper som välkomnar förslaget.

I mina ögon sviker han både Storbritanniens ”brittiska medborgare”, dess ”muslimska medborgare” och övriga världens medborgare.

För att se vad de flesta människor ändå önskar sig så är det bara att ta en titt på flyktingströmmarna, och jag ser inte speciellt många västerlänningar som står i kö för att få bli medborgaer i t ex Somalia. 

Nej, låt oss inte importera shariarättssystemet och därmed signalera vårt medgivande till alla de länder och ledare som förtrycker sina medborgare i Allahs namn.

Jag förespråkar lika rätt och skyldighet inför lagen, oberoende av kön, religion, etnicitet, familj och födelseplats. Och där lagarna lägger grunden för ett samhälle där vi respekterar både oss själva och andra, utan att för den skull vara fanatiska i vår rättvisesträvan.

Annonser