Varför denna blinda 50/50 strävan? Visst är det bra med bredd i olika beslut och verksamheter, men vem säger att just 50/50 av män och kvinnor ska vara den perfekta blandningen på alla nivåer och i alla verksamheter?

Nej, fokusera mer på att vi är individer med olika kompetenser. Vissa av dessa kompetenser råkar finnas mer hos kvinnor och vissa finnas mer hos män.

Fokusera på att definiera vilka kompetenser som respektive verksamhet och nivå behöver, så kommer är jag övertygad om att det kommer bli en bra fördelning, men inte 50/50.

Instämmer med andra ord med Nyamko att vi inte har behov att lagstifta om andelen kvinnor respektive män i styrelser. (SvD) (Och inte i andra verksamheter eller på andra nivåer heller enligt mig.)

Och sist men inte minst: Låt oss fokusera vår energi på viktigare frågor isätllet för att trötta ut oss med föråldrade frågeställningar, tex barnäktenskap, könsstympning och att ta en motdebatt med den sjuka vänsterfeminismen som infiltrerar både vår politiksa och akademiska värld. (Ex Tiina Rosenberg Lunds Universitet (Svenskan)

Annonser