”Israel avvisar vapenvila” Rubriken i SvD får det att låta som att det är Israels fel att det inte blir någon vapenvila, men om man tar sig tid att läsa hela artikeln så kan man läsa att det faktiskt beror på att vapenvilan i så fall skulle vara ensidig, eftersom den inte innehöll några garantier mot att Hamas ska stoppa raketskjutningar och smuggling.

Och som Dick Erixon så träffsäkert uttrycker det:

Det var Hamas som bröt vapenvilan, och det är Hamas som fortsätter att attackera Israels städer med missiler.

Hamas skjöt på tisdagen raketer in i staden Beersheba, som har 200.000 invånare och ligger mer än 4 mil från gränsen till Gaza. Hät har Hamas förut inte kunnat ställa till med skada. Hamas har alltså under det senaste dygnet trappat upp striderna.

Om läget i Gaza är så allvarligt som massmedierna påstår, varför slutar inte Hamas upp med dessa attacker? Det är Hamas som håller striderna igång. Varför tar inte Hamas hänsyn till den palestinska befolkningen och slutar bomba? Och varför kräver inte medier och andra att Hamas ska upphöra med sitt våld?

Så länge inte Hamas slutar med sina angrepp har Israel ingen som helst anledning att sluta försvara sig och sina medborgare från palestinska attacker.

Annonser