– Vem har sagt att britterna och amerikanerna ska härska över andra? Det är därför vi säger: Ner med er! Vi har inte bjudit hit de här djävla vitingarna. De vill lägga näsan i blöt i våra affärer. Vägra det! ska Mugabe då ha sagt. (SvD) (DN)

Och vem är Mugabe att slå sig för bröstet? Som själv har kört Zimbabwes ekonomi (mm) i botten. Efter att först ha kört ut de vita så förmådde han tydligen inte att ta över deras odlingar, vilket är en starkt bidragande orsakt till dagens usla ekonomin. (Wiki, se gärna den mycket beskrivande bilden över den minskade skörden) Jag misstänker även att det finns både en och annan i Zimbabwe som gärna skulle tacka ja till medborgarskap både i EU och USA, och därmed låta den vite mannen åter styra över dem.  

Så ”de där vitingarna” kanske inte var så illa för landet trots allt. Dessutom visar detta att det är dags för oss ”vitingar” att lägga bort vårt skuldbeteende. Och det hoppas jag verkligen att EU nu gör vid sitt besök, och istället ser till Zimbabwes folk.

Annonser