USA har tydligen redan infört det och Jimmie Åkerlund förespråkar det: Offentliga register för sexbrottslingar. Åtminstonde för pedofiler. (SVT)

Absolut något vi bör titta närmare på. Dels skulle det ge en stark signal från samhället gällande hur allvarligt jag hoppas vi ser på sexualövergrepp på barn, dels skulle vi underlätta skyddet av barn. För uppenbarligen är det så att vissa personer inte ska umgås ensamma med barn, men det utesluter naturligtvis inte att de kan fungera alldeles utmärkt i samhället i övrigt.

Jag inser också att om vi nu offentligör pedofiler så blir inte följden enbart den att de inte får umgås ensamma med barn, utan de kommer även att få det svårt i samhället i övrigt. Men vem vet, kanske kan vi ta oss åt det hållet att vi ser det just som så att vissa personer inte ska umgås själva med barn, men att de kan fungera bra i övrigt. Och att hur vi dömmer dem i vardagliga livet mer beror på hur de väljer att handskas med det begär som de tydligen har. Det vill säga hur de väljer attta ansvar för sina egna handlingar.

Egentligen tycker jag att det är totalt oförlåtligt att förgripa sig på ett barn, men försöker tydligen ändå att se på detta som att även de skulle kunna ges en plats i samhället, under vissa förutsättningar.

I vilket fall som helst: Jag hoppas innerligt att Sverige vågar ta en seriös debatt om detta, och inte automatiskt direkt säger blankt nej, bara för att förslaget råkar komma från Sverige Demokraterna.

Annonser