Oj vilken storm om resultatet i Minaretröstningen i Schweiz (SvD).

Hade mest tänkt hänvisa till Dick Erixons mycket välskrivna artikel Minaretförbud eliternas förtroendekris, men kan inte låta bli att göra några ytterligare tragiska reflektioner.

Resultatet 57% kom som en stor förvåning, då väljarundersökningar visat en betydligt lägre siffra. Hum, vad säger det om yttrandefriheten egentligen? Att medborgarna inte ens vågar säga vad de tycker till undersökningsinstitut. Mycket skrämmande!

Den andra reflektionen är hur hela media känneteckans av skräcken och kuvandet under mobbarens hot, utan att våga stå upp för de mobbade. Ja för de är ju våldsamma de där islamisterna, så det är bäst att vi fjäskar ordentligt så kanske de låter just oss vara. Både skrämmande och pinsamt, för när har den metoden någonsin lett till annat än förakt (i sin mildare grad). Samtidigt verkar de inte inse sin egen motsägelsefullhet. De är rädda för vad islamisterna kan tycka och göra om vi går emot dem det minsta, men samtidigt mässar samma personer ut hur fredliga de är.

Sist men inte minst ska det bli mycket intressant att följa uppvaknandet ur törnrosadrömmen där tilltron på demokrati står över allt annat. För hör och häpna, nu börjar de ivrigaste demokratiförespråkarna hävda att folkomröstningar nog inte är demokratiska … Spännande!

Lite mer nyanser i den offentliga debatten tack.

Annonser