Reinfeldt vill locka fler kvinnliga väljare, vilket fick mig att fundera på hur han då bör göra. Eller om vi breddar det, hur Alliansen bör göra. (SvD)

Till en början: Många kvinnor värnar vård och omsorg, vill inte se att de utnyttjar andra och vill samtidigt klara sig själva.

Ett steg framåt skulle därmed följande vara:

  • Var tydligare med att förklara att sänkt skattesats innebär ökad tillväxt så att skatteintänkten i kronor kan öka och bidragskostnaden sjunka, dvs mer pengar över till välfärden.
  • Påpeka att hushållsnära tjänster är ett sätt att dela med sig av sina intäkter till andra. Och att hållsnäratjänster kan användas för att få mer tid till annat; slappa, barnen, vänner, jobba, förverkliga drömmar.
  • Visa att vi tror på kvinnornas egen förmåga att tala för sig. Lagstiftningen är redan bra och de allra flesta bedömmer andra oberoende av kön, så jag ser inte att politikerna behöver lägga sig i så mycket mer.
  • Förrutom så klart när det gäller trafficing och barnprostitution, samt hur vi stöttar kvinnor i länder som inte kommit lika långt som vi.

Ja, det var det som var top-of-my-mind just nu.

Men jag kommer att återkomma för att visa att vänstern inte har monopol på kvinnofrågor. Misstänker starkt att mina flesta inlägg under Vänsterpolitik rör just deras vansinniga syn på könsroller.

Fram för män sås om Persbrandt och Paulo Roberto.

Annonser