Dick Erixon skriver klarsynt (som alltid) om hur media och manifestationer i första hand vill verka för att värna mördaren av den äldre damen i Landskrona, istället för at värna och stötta hennes anhöriga och fördömma gärningsmannen. (SvD)

Svenska medier fortsätter sitt gullande av kriminella. Mordet på den gamla damen kvinnan i Landskrona är bara det senaste exemplet. Fokus ligger inte på mordet, och det skändiga i att ta ihjäl en försvarslös 78-årig kvinna. Nej, det är så synd om den 23-årige misstänkte mördaren!

Han utsätts för kritik på internet!!!! Så fruktansvärt. Så oacceptabelt. Det är ju mycket värre än mord.

Medierna vill krama om och trösta mördaren. Inte den mördade kvinnans anhöriga. De kan dra åt skogen. Här är det den misstänkte mördaren det är synd om.

TV4 kallade gårdagens manifestationer i Landskrona för “demonstrationer mot rasism”. Av omtanke om mödaren, då. För inte var väl den gamla damen utsatt för rasistdåd?

I DN:s ledare idag ägnas betydligt mer energi och engagemang åt kritik av “näthat” än mot mord. Är det så att Dagens Nyheter anser att skriverier på nätet är värre än att mörda?

Känns det igen? Vi har ju precis förfasat oss över hur ett liknande beteende kunde uppstå i Önsköldsvik, där våldtäcktsmannen omhuldades och den våldtagna fickan tvingades att flytta. (Expressen).

Annonser