Det drabbar ju bara mig är en kommentar som ibland framförs av de som använder/missbrukar narkotika som de bekostar själva. Men fullt så enkelt är det inte. Hela hanteringen i sig skördar många människooffer.

Nu plockas i alla fall tre av de personer, som håller denna hantering igång, bort från gatan. (VF)

Vilket får mig att påminnas om boken El Choco som ger en inblick i vad knarkhandeln kan göra för ett helt land. I detta fallet Bolivia. Men den ger också en fantastisk skildring av hur en individ kan vända sitt liv. Jonas, som boken handlar om, är ett exempel på en person som länge klarade av att bekosta sitt missbruk genom det höga arbetstempo han då kunde hålla. Men som när det sprack snabbt fick stora skulder. Det var för att betala dessa skulder som han tvingades till Bolivia för en smugglarresa, men åkte fast.

Högst rekommenderbar bok förresten!

Men tillbaks till brottsbekämpningen här i Sverige, och fundera lite på hur du tror att narkotikabrottsligheten kommer att påverkas av ett röd-grönt styre respektive Alliansstyre. Utdrag ur DN, men läs gärna hela artikeln

Sedan förra valet har V och MP, till skillnad från S, också sagt nej till EU-samarbete om övervakning av brottsmisstänkta, nej till att använda EU:s visumregister för brottsbekämpande ändamål och nej till att underlätta inhämtande av bevis i andra länder.

Annonser