Vänsterpartiet har precis beslutat att de ska verka för sänkt arbetstid, till 6 timmar per dag, men bibehållen lön. (SvD) (DN)

Suprise! Ett litet tips: Välfärd finns inte automatiskt utan är något man skapar genom arbete. De flesta medborgare vill dessutom ha en välfärd som är relativt hög i jämförelse med liknande länder.

För det är väl ändå så att vi arbetar för att kunna betala för nationens skydd (försvar), vi arbetar för att kunna betala för individens skydd (rättsväsendet), vi arbetar för att kunna ge våra barn den utbildning som krävs för att de i sin tur ska kunna förverkliga sig själva och bidra till fortsatt välfärd (barn, skola och utbildning), vi arbetar för att kunna ge den bästa vården (friskvård, sjukvård, äldrevård), vi arbetar för att kunna bidra till en bättre värld även utanför våra egna gränser (utrikes, bistånd).

Och när medborgarna i landet arbetar för att bidra till allt detta (skatt), så anser jag det inte mer än rimligt att de får en slant över som de kan göra vad de vill med (lön).

Eller varför tror Vänsterpartister att vi arbetar? För att Indierna och Kina lättare ska kunna köpa upp oss?

Fast det är klart Kina är ju kommunistiskt så det kanske är deras plan för att få Sverige under kommunistiskt styre …

Annonser