Storbritannien och andra länder står inför stålbad. (SvD) Spontant för det väl inte tankarna till något något man glatt kastar sig in i, men det behöver inte vara något enbart negativt.

Emellanåt är det nyttigt att ta ett steg tillbaks och fundera på vad som är ”Need to have” respektive ”Nice to have”. Förslagsvis ska man så klart göra dennna översyn innan det gått alldeles för långt, men ibland är det väl så att det behöver gå riktigt illa innan motivationen finns för att ta tag i problemen.

Nu tänker jag alla nivåer såsom både på individ och nationell nivå.

Det positiva med att göra denna bedömning är att man bli mer medveten om vad man faktiskt vill och vilka utgifter/uppoffringar man lika gärna kan vara utan, man får en uppdaterad prioritetslista som till och med ofta leder till att man uppskattar det man har desto mer. När man sätter ”prislapp” på olika saker så blir de onekligen lättare att bedömma.

Och sist men inte minst, de flesta av oss mår bra av att känna att vi har lite kontroll och möjlighet att påverka när hela havet stormar.

Jag önskar Storbritannien all lycka till! Och i alla fall så känner jag betydligt större tillförsikt inför den nya regeringens möjligheter att lyckas, än vad jag kände för den förra.

Annonser