Varför går det ej att styra så att vi får tillräcklgt med studentbostäder? (SvD) Ja det snabba svaret är vä att studenter knappast är den mest kapitalstarka aktören på bostadsmarknaden. Men å andra sidan är de nog inte heller den mest kräsna gruppen. Beroende på vad man nu lägger i det begreppet.

Alliansen, eller om det var något enskilt allianspart, la nyligen fram regelförenkling inom bostadsmarknaden. Jag hoppas verkligen att reglerna kring studentbostäder följer principen need-to-have, istället för den dyrare varianten nice-to-have.

Och efter vad jag har förstått så är även hyresrätt rent generellt mindre attraktivt för våra bostadsbyggare, även det borde man kunna göra något åt.

För som framgår av artikeln, många bor nu i tält, på vandrarhem eller hemma hos någon annan. Min gissning är att det mellan det boendet och den byggstandard som gäller idag är ganska långt, så att det faktiskt finns utrymme för mellanting.

Dessutom är jag övertygad om att även andra grupper skulle uppskatta det slags boende, tex dagens bostadslösa och de som ofrivilligt bor kvar hos sina föräldrar.

Annonser