Blir så ledsen och trött. Varför detta ständiga abdikerande från vuxenansvaret. Nu senast är det Maud Olofsson som blåser liv i tanken om att eleverna ska betygsätta sina lärare. (SvD)

Hur smart är det? Tala om en skola som börjar köra på kortsiktiga mål, när hela ideen om skolan är att du ska förbereda dig för vuxenvärlden. Och hur ser det ut för dig själv om du tittar i backspegeln? Skulle du gett samma betyg då som du skulle göra idag, med lite mer av facit i hand? Och även om du själv nu var full av ärlighet och långsiktighet under din skolgång, hur många av dina klasskamrater hade samma mognad?

Minns även hur jag under min högskoletid försökte införa utvärdering av kurserna, och hur svårt det var även på den nivån att uppbåda det engagemang man skulle hoppas på. För syvene och sist så är det ändå många som fungerar utifrån: What is in it for me?

Och avslutningsvis: När ska vi få utvärdera besiktningsmännen vid bilbesiktningen, våra dommare i olika tvistemål, socialhandläggare, poliser som griper oss osv osv?

Annonser