Jag kan inte föreställa mig straff nog för den man som stympat och sedan tvingat barn till tiggeri, samt de kvinnor som övervakat dessa barns fortsatta lidande och förnedring. (SvD) (Guardian)

Vilket liv kan rimligen vänta dessa barn? Förhoppningsvis inte värre än det mannen och kvinnorna utsatte dem för men knappast någonsin det liv de skulle varit värda.

Håller ändå tummarna för att straffen gör att dessa barn ändå kan få ro i sina själar på just den punkten, samt att samhället visar för likasinnade att övergrepp som dessa är fullkomligt oacceptabla och att det inte finnss några ursäkter i världen som kan rättfärdiga ett sådant beteende.

Vilken annan sund människa som helst skulle väl hellre svälta ihjäl än att utsätta barn för sådan grymhet.

Det är frågor som dessa som gör att åtminstonde jag påminns om perspektiven i tillvaron. Varför tjaffsa om cykelställsfrågor när problem som dessa existerar? Sedan att det inte finns ett enkelt svar gör inte att man ska låta bli att leta efter svaren.

Avslutningsvis kan jag bara inte låta bli att ge en känga till alla vurmare av mångkultur och alla vurmare av allas lika värde. Vem vill rimligen stötta en kultur som denna? Och vem kan rimligen säga att mannen och kvinnorna är lika mycket värda som de barn de förgripit sig på?

Annonser